Тут в темі гороскопи була невеличка розмова з приводу санскриту й рідної мови, і це нагадало мені ще одну мовну суперечку.
Був такий вчитель трансцендентальної медитації на ім'я Махаріші. Багато хто про нього напевно чув. Пару років тому його послідовники відкрили свій великий центр в Херсонській області, який дуже швидко став у їхньому середовищі всесвітньовідомим. До них почали приїжджати лектори з усього світу з лекціями, семінарами і курсами. Махаріші подзвонив з Індії й поцікавився, якою мовою йде переклад лекцій і взагалі публічних програм. Коли вони відповіли, що російською, то він порадив, що треба українською. Вони запротестували: «Как! Ми же вАасточная УкраІна, ми дАлжні па-русскі рАзгАварІвать!». На це Махаріші пояснив їм, що використовуючи російську мову вони вносять дисбаланс в природу, бо в Україні природною є саме українська мова, а не російська. Врешті решт, він сказав, що останнє рішення за ними, але якщо вони все ж таки зупиняться на тому, щоб проводити публічні заходи російською мовою, то мають бути готові, що через дисгармонію, яку таким чином вони вноситимуть в ноосферу, їхнє товариство в Херсоні матиме великі фінансові проблеми. Врешті решт, вони перейшли на українську.
В цьому питанні я довіряю Махаріші, бо він стороння неупереджена людина, він не українець, і не росіянин, та й взагалі він людина дуже далека від політики.
Але я от собі думаю, чому українці такі бідні в основній своїй масі? ))) Можливо, це одна із основних причин?.. В кого які думки з цього приводу?
Отредактировано atmesh (22.11.2008 09:52:51)